به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ یوسف داداش زاده در گفتگو با جلفانیوز، با اعلام این خبر، گفت: روز گذشته نشست کمیته ملی ثبت میراث ناملموس فرهنگی با حضور مدیرکل ثبت آثار و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی، در تهران برگزار شد و بر اساس مصوبات این جلسه «مهارت سنتی پخت آش قوروت قیله ارس » با تصویب اعضا، به ثبت ملی رسید.
وی افزود: در این نشست ۱۲ اثر میراث ناملموس استان آذربایجان شرقی پس از بررسی و تائید نهایی در فهرست آثار ملی قرار گرفت که آش قوروت قلیه نیز در این لیست قرار داشت.
داداش زاده تاکید کرد: آثاری از منطقه آزاد ارس که به ثبت جهانی و ملی رسیده اند، مورد حمایت سازمان منطقه آزاد ارس قرار می گیرند و این سازمان تلاش می کند تا سایر آثار بی همتای ارس را نیز به ثبت جهانی و ملی برساند.
وی با اشاره به اینکه آش قوروت قیله، تنها در شهرستان جلفا(هادیشهر شمالی) و با گیاهان سنتی این منطقه پخت می شود، تصریح کرد: این آش در جشنواره های مختلف منطقه آزاد ارس به گردشگران و علاقمندان ارائه می شود و در آینده نیز جشنواره آش قوروت قیله در این منطقه برگزار خواهد شد.